جیبر
۱- سر ریزوکوچکتر از جیبوس
۲- تنه ای کوتا هتر از جیبوس
۳- دمی کوتاهتر نسبت به جیبوس
۴- گردنی بلند تر از جیبوس ولی بصورت افقی
۵- پر کوتاه وچسبی دارد
این قناری قبل ازجیبوس در سالهای گذشته از کشور ایتالیا وارد ایران شد وبه علت اینکه در ایران تولید کنندگان طرفدار قناری های بلند هستند دیری نگذشت که از دور قناری بازی خارج شد و جای خود را به جیبوس داد .
جیبوس
۱- پای بلند ولخت
۲- تنه ای بلندتر از جیبر
۳- شکست گردن بصورتی که میان دو پای قناری قرار گرفته
۴- دمی بلند تر از جیبر دارد
۵- سری مانند پسته و چشمهای بادامی دارد
۶- گلی در سینه و پشت دارد ( فری در سینه و پشت )
این قناری در بازار ایران به علت اینکه خوب جوجه میدهد بازار خوبی دارد . و اکثر تولید کنندگان قناری سود خوبی از این قناری زینتی می برند . این قناری از کشوراسپانیا وارد ایران شد و جای جیبر را گرفت.
فری
۱- سری پر از پر که به حالت پیچیده ( فر) دارد و چشمهای قناری پوشیده از پر است.
۲- دمی بلند که از بغل دم های نازکی روی دم اصلی را گرفته ( دم خروسی )
۳- بدنی پر از پر ( فر ) که از دو طرف پیچیده به هم که در اصطلاح دو کول و دو بغل گفته می شود.
این قناری از کشور ایتالیا وارد ایران شد . ولی نسل های قبل از ان مربوط به کشور هلند و چند کشور دیگر می باشد . از جمله فرانسه ( پاریس ) این قناری در سالهای گذشته در ایران بازار خوبی داشت وبیشتر کسانی که قناری پرورش می دادند این قناری را دوست داشتند ولی بعلت اینکه ۱- تغذیه این قناری با قناریهای دیگر فرق داشت ۲- نگهداری این قناری سخت تر از قناری های دیگر بود بازار خود را از دست داده و جای خود را به قناری های دیگر داد.
یورکشایر
۱- کله ای بزرگ و اخمی در صورت دارد.
۲- پای کوتاه
۳- اندامی بلند ( بین ۱۷ تا ۱۹ سانتی متر )
۴- دمی بلند تر از رسمی
۵- پر صا ف این قناری دارای بدنی کلفت و کله ای بزرگ وچسبیده به بدن قناریست و بدون گردن و شانه است .
این قناری هم در کشور ما ایران به تنهایی بازار خوب را نتوانست برای خود درست کند. این قناری از کشور انگلستان وارد ایران شد.
قناری کشیده بلند ( رسمی )
۱- سری ریز و بدون اخم در صورت
۲- گردن و شانه جدا از بدن
۳- تنه ای بلند
۴- پای بلند و شکسته
۵- پری کوتاه و چسب ( یلو )
۶- دمی باز یا چهار گوش
این قناری مخصوص ایران می باشد که از ترکیب چند قناری درست شده که خود این قناری استاندارد خاصی ندارد و خیلی از تولید کنند گا ن این قناری سالانه سعی می کنند که کیفیت این قناری را بالا برده و به بازار عرضه نمایند ولی هنوز استاندارد جهانی را به عنوان قناری ایرانی به دست نیاورده است.
قناری کرست
حجیم بودن پرهای این پرنده چشمگیر می باشد. دید پرنده توسط پرهای چشم مسدود است.چنین پرهای انبوهی نیاز به تغذیه مناسب دارد. در این گونه هم پرنده کاکل دار و بدون کاکل وجود دارد. چتر این قناری بزرگ انگلیسی در نوع خود بی نظیر است. با ملاحظه قناری کرست می توان به خویشاوندیش با نژاد نورویچ پی برد. اما انواع امروزی آن دارای علائم مشخصه فاحشی نسبت به نورویچ اند. نورویچ های مدرن کوتاه تر, گردتر و کروی ترند. ولی قناری کرست کشیده تر و بلندتر و پرهای نامنظم تری دارد. امروزه می توان این دو گونه را نسبتا ساده از یکدیگر تفکیک کرد.
نظرات شما عزیزان: